stiftet 19. mai 1963  
line decor
  
line decor
 

 

© 2014 Øyvind Nordli

 
 

 
Nyhetsarkiv

(03.10.15)
Hvem tror at dette er husholdningsavfall?
Vedkommende oppfordres til å ta med denne gressklipperen hjem og kaste den i sin egen private søppelcontainer.

(03.05.12) Styrets forslag til tiltak på veien i perioden 2012-2016 med kostnadsoverslag
Trykk HER

(02.04.12) Råde ikke med i ny renovasjonsordning
Les mer om hvordan du kan kildesortere i Råde under NYHETER>

 

(22.07.11) Alternativ septiktømming!
Som kjent må du vente i flere uker før Movar tømmer septiktanken din når den er full. Vil du ha den tømt raskere, koster det mange hundrelapper ekstra. En av oss opplevde nylig at tanken rant over allerede 3 dager etter at alarmen gikk, og da er det jo håpløst å vente på at Råde Kommune skal finne det for godt å tømme om et par uker.
Kommunen mener at vi må sørge for å kontrollere tankene selv og ringe i god tid før de er fulle. Altså må vi be våre gjester om å ikke benytte toalett og dusj, eller åpne lokket på tanken daglig for å sjekke.

Hadde vi kunnet ringe Norsk Gjenvinning (tidligere Veolia Miljø) på tlf 09600 og bestilt tømming, så ville de ha kommet i løpet av en dag eller to. Mye billigere enn hos Movar er det også.

NB! Brukes på eget ansvar, da Movar har varslet at man får regning fra Råde Kommune selv om de ikke tømmer tanken din.

(03.08.11) Tragisk dødsfall ved Nordre Brygge onsdag kveld!
Det var en av våre hyttenaboer som omkom under bading på Nordre Brygge onsdag kveld. Både ambulanser og redningshelikopter rykket ut og ankom raskt stedet. Legene berømmet i etterkant naboene som hadde iverksatt hjerte og lungeredning umiddelbart og holdt på til redningsmannskapene ankom.

(18.07.11)Kyststien utvides på Søndre Tasken
Til tross for at både Friluftsrådet og Råde Kommune proklamerte under årsmøtet at de kun ønsket en avstikker ned til den gamle husmannsplassen på Søndre Tasken, har de, uten å konferere med hytteeierne eller Vel'et, bestemt seg for at kyststien skal utvides til å berøre hele det søndre veinettet på området. Utvidelsen er allerede gjennomført, og skilter er på plass.

(23.05.11)Danseplassen vedtatt som veinavn på Tasken!
Les mer HER>

 

(15.03.11) Hafslund rydder både kvist og fugl!
Les mer HER>

Rune Karlsen
1921 - 2009
Les mer om Tasken's pionèr HER>

01.05.10:
Rekordmange klager på eiendomsskatten!
De fleste som har klaget har nå mottatt brev fra Råde Kommune om at behandlingstiden er meget lang, og at man må betale skatten ved forfall selv om man har klaget. Vi slutter aldri å undres over denne kommunen. Du kan lese mer om retningslinjer osv. HER>

08.03.10:
Sjekk din egen og naboens skatte-takst HER!

25.11.09:
Takseringen skal starte - dårlig nytt for hytteeierne!
Les mer HER>

 

24.04.09: Viktig info vedr. selvangivelse og festetomter HER>

 

Soppsanking i desember! (01.01.07)

Siste høst har vært fantastisk for alle som er glade i å sanke sopp.

Rekorden ble vel satt av et herværende medlem, som nyttårsaften (!) var ute og plukket Traktkantarell til nyttårsmiddagen, som forøvrig ble fortært i selskap på Oven. Det fortelles om svært lite aktivitet på rakettfronten over Tasken i år, men med den farten vi opplever nå når det gjelder modernisering av hytter, er det vel ikke lenge til det blir folksomt også på disse trakter i både jule- og nyttårshelgen.

Ny vimpel på plass! (27.07.07)

27.07.07

Dugnad, Nordre Brygge (15.04.07)

Nordre Brygge avholdt dugnad søndag 13. mai. Bilder fra dugnaden kan du ser HER>

Stiv kuling 170707

Heggspinnmøll-faren over! Oppdatert 30.06.07

Heggspinnmøllarver 110607

Langs veien ut til "Tangen" og Søndre Brygge kunne man tidligere i sommer se spøkelsesaktige Hegg. Dette var angrep av møll, men skal i følge ekspertene ikke være farlig. Det var ekstra ille i år, men nå er allerede bladene på god vei til å vokse ut igjen, og man skal se godt etter for å se spor etter larvene..

Les mer HER> Bilder HER>

Oppdatert 21.08.07: Strandsonen - et hett tema! Nyheter

21.03.08: TV-signaler!
29. april stenger det analoge TV-nettet. Dette betyr sorte skjermer på Tasken for de som ikke har skaffet seg dekoder eller parabol. Les mer HER>

14.05.08: Bilder fra bryggedugnaden kan du se HER>

21.06.08: Kjølig
St Hans uten bål

Dårlig oppslutning i år, men de som kom hadde det svært hyggelig. Klikk for flere bilder
StHans på Tasken

Asylmottak langs kyststien!
Debatten raser i Rygge. Følg saken HER> og HER>

11.08.08: Nytt uvær skaper utfordringer!
Fortøyning av båt en utfordring for mange. Nyheter>

08.02.09: Se vinter-bilder fra Tasken
Klikk for å se flere bilder

15.03.09: Våren i anmarsj!
Se bilder HER>
Vår på Tasken

 
 

 

Springflo på Tasken i juli! (27.07.07)

27.07.07

27.07.07

Dramatikk på brygga (18.07.07)

I går kveld ble det målt 17 sekundmeter vind i kastene.
Det var 3 mann ute på brygge syd og gikk over fortøyninger.
Mange av båtene ble fortøyd bedre/sikrere. Vi flyttet flere av akterfortøyningene fra toppen av søylene og ned til bryggene.
Dessverre er den søndre søylen på to av båtplassene ødelagt. Det vil i dag bli vurdert hva som kan gjøres for å rette på dette.
En båt er flyttet fra den nederste plassen til en ledig plass. Dette var en nødsituasjon, og båten vil ikke bli liggende der permanent. Båteier er informert.
Vi vil gjøre oppmerksom på at båtene IKKE må fortøyes i toppen av søylene, da de kan knekke ved kraftig vind, slik vi hadde i gå kveld.
Det er ikke meldt om skader på noen båter, verken på søndre eller nordre brygge. Men som nevnt skyldes dette rask inngripen, og ikke godt sjømannskap. Husk å ALLTID fortøye for storm, selv på fine sommerdager. Og husk å ha forsikringen i orden.

 

Ingen gjestebøye i sommer! (02.07.07)

En av hytteeirne hadde lørdag besøk som kom sjøveien, og ved fortøyning i gjestebøyen løsnet kjettingen fra moringen. Tross kraftig vind gikk det bra denne gangen, selv om båtene fikk mindre skader. Det kunne gått verre, hvis dette hadde skjedd mens ingen var tilstede i båtene. Mest sannsynlig skyldes dette en kombinasjon av rust og hard belastning. Flere av båtene som har brukt bøyen har vist slett sjømannskap, bl.a. ved å ha altfor kort fortøyningstau. Det har heller ikke vært foretatt besiktigelse eller utskiftning av kjetting eller deler siden bøyen ble lagt ut. Men nå har vi altså ingen bøyeplass denne sesongen. Styret vil vurdere behovet.

Bredbåndsinfo! (30.06.07)

De første installasjonene er nå gjennomført, og 7 hytteeier er allerede på nett. Firmaet Arctic Wireless vil fortløpende installere mottakere hos de som har bestilt de kommende ukene. Senderen er montert på Møvik, på det grå, høyestliggende huset dere ser i det nye byggefeltet litt nord for Møvik. Har du fri sikt til dette huset, er det bare å glede seg! Det er i første omgang 7 stk som har bestilt bredbånd fra firmaet Wisp24 i Moss. På Nordre Tasken er interessen heller laber, kun 1 var interessert. Det er foreløpig ikke mulig å få sommerabonnement. De som er interessert i dette, bør benytte ICE, der man kan kjøpe tilkobling for uker eller måneder, evt. også kun for bruk.

Bestillingsskjema kan lastes ned >HER

Se mer på www.wisp24.no

Andre leverandører: www.ice.no

 

Papirkassene (12.06.07)

Velet's medlemmer har i flere år vist en formidabel interesse for papirkassene, og Movar har etter påtrykk fra Styret doblet antall kasser for papir. Dette er vi meget fornøyd med. Det er derfor lite hyggelig at noen bruker papirkassene til søppel. Denne gang er det noen som også har klart å kaste malingrester og plastemballasje i papirkassene. Det skulle være unødvendig å påpeke at dette ikke skal forekomme, og at dette ikke akkurat er med på å gi oss gode argumenter overfor Movar når vi forhandler om bedre og utvidet service derfra.

Hva skjer på Møvik? (11.08.07)

Mange har sikkert hørt anleggsmaskinene på Møvik, som satte i gang denne uken. Den tidligere campingplassen, som tilhørte en Arbeiderforening i Moss, ble kjøpt opp av et eiendomsfirma. Alle gamle hytter er nå revet, og en ny "hytteby" med 32 hytter blir bygget. Alle hyttene er allerede solgt. De som lurer på hvordan man kan få tillatelse til å bygge nye hytter i strandlinjen, får neppe svar. Området ligger i Rygge kommune, og de har nok et litt annet syn på dette med hytter enn de har i nabokommunen Råde. Her blir hytteeierne sett på som en ressurs, og ikke en plage. Reguleringsplanen kan du lese HER, og prospekt på hyttene HER>

 


 

 
 
 
 

Status for bredbånds-utbyggingen (Telenor)

  • Telenor har bygget ut fire av seks sentraler i Råde med ADSL (Grimstadtoppen, Missingmyr, Råde og Saltnes).
  • Tilsammen har de fire sentralene 2452 telefoniabonnenter og 2313 av disse kan idag tilbys bredbånd, dvs. linjelengde kan ikke overstige 5,5-6 km fra sentralen for at man skal kunne tilbys bredbånd.
  • To sentraler (Heia Råde og Tomb) er ikke bygget ut enda, og det er ikke fastsatt dato for utbygging av disse. Det største problemet er at det ikke er lagt frem fiberkabel til disse sentralene. Heia Råde og Tomb har 176 telefoniabonnenter.
  • Totalt i kommunen er det 2711 telefoniabonnenter og 85,3 % (2313) kan få bredbånd. Hvis de to siste sentralene bygges ut vil man kunne oppnå en dekningsprosent på 94,4.
  • Gjennomsnittelig dekningsprosent for Østfold fylke er rundt 90.

Tasken er tilknyttet sentralen på Heia.

 

 

Artikkel i Fredrikstad Blad 14.06.06

Klikk på bildet for å lese artiklen (pdf)

 

Råde Kommune innfører eiendomsskatt?

Les mer om saken HER>

Hver femte hytteeier stjeler vann!

Inspektører fra kommunen har avslørt at en av fem hytter med innlagt vann, mangler godkjennelse til det.

Du kan lese hele artiklen HER>